Schedule

From WikiConference North America
Jump to: navigation, search
WikiConference USA 2014 • New York City

For this year's schedule, see Schedule.

WikiConference USA 2014 will take place over three days of keynotes, panels, workshops, seminars, lightning talks, and unconference sessions. A general outline of the conference schedule is provided below. The sessions will mainly be filled through the proposal submission process. The conference organizers will be curating select panels and keynotes. Subscribe and stay tuned for updates!

Friday, May 30, 2014

8:30am-9:30am Registration and Breakfast
9:30am-10:15am Keynote: Sumana Harihareswara
2nd Floor Event Center
10:15am-10:30am Break
10:30am-11:45am
W300 W301 W302 W303 W320 W220
Wikipedia’s Role in Four Different Types of Librarianship
(75 mins)
Ask the Wiki Education Foundation
(75 mins)
Measuring Editor Collaborativeness With Economic Modelling
(30 mins)
Video in Wikimedia
(45 mins)
Global Economic Map: Wikidata project
(10 mins)
Open Space
Editing Trends
(15 mins)
Wiki Photo Trips
(15 mins)
State of Wikidata
(15 mins)
The Wikipedia Adventure: Play with Learning
(30 mins)
Wiki Loves Capitol Hill
(15 mins)
Answering Big Questions with Wikidata
(50 mins)
11:45am-12:00pm Break
12:00pm-1:00pm W300 W301 W302 W303 W320 W220
You're invited! Developing innovative models for participation
(45 min)
Wikipedia and the Law
(30 min)
The 7 biggest mistakes the Wikipedia Education Program has made — and what we’ve learned from them
(15 min)
- Using the MediaWiki web API to get (only) the data you need
(15 min)
Open Space
Wikimedia LGBT: Past, Present and Future?
(15 min)
Wikipedia for Lawyers: Researching, Citing, and Contributing To Wikipedia
(30 min)
How Student Editors Impact Wikipedia
(30 min)
Using web API client libraries to play with and learn from our (meta)data
(45 min)
1:00pm-2:00pm Lunch
2:00pm-3:00pm Keynote: DC Vito
2nd Floor Event Center
3:00pm-3:15pm Break
3:15pm-4:15pm W300 W301 W302 W303 W320 W220
How the PR Industry Views Wikipedia
(60 min)
Wikipedia in the Era of Massive Open Online Courses (MOOCs)
(60 min)
Where would I find time for it? Scalable Wikipedia editing for GLAMs
(15 min)
Image by Wikipedia
(60 min)
Open Access Panel
(60 min)
Open Space
If we build it, will they come?: Bringing library collections to the people through Wikipedia
(15 min)
4:15pm-4:30pm Break
4:30pm-5:30pm W300 W301 W302 W303 W320 W220
Paid Editing Moderated Discussion
(60 min)
The Gender Gap
(15 min)
Remixing metadata from libraries and archives with the RAMP editor
(60 min)
- Signaling Open Access References
(60 min)
Open Space
Bringing More Women to Free Software: What's Working for Us
(30 min)
Women's Work: Female Bonding and Empowerment during Wikipedia Parties
(15 min)
5:30pm-5:45pm Break
5:45pm-6:00pm Closing Remarks
2nd Floor Event Center
on your own Local Attractions



Saturday, May 31, 2014

8:30am-9:30am Registration and Breakfast
9:30am-10:15am Keynote: Phoebe Ayers
2nd Floor Event Center
10:15am-10:30am Break
10:30am-11:45am
W300 W301 W302 W303 W320 W220
Digital Rights, Wikipedia, and Online Advocacy
(75 min)
Art + Feminism Edit-a-thons
(75 min)
Community Management 101: Building a Successful Wiki Community
(45 min)
Creating "Wikipedia Scholars" by Engaging Students to Participate
(20 min)
The Future of Libraries and Wikipedia
(25 min)
Open Space
Reconstructing the Past with Mediawiki
(15 min)
Pedagogy and New User Socialization
(15 min)
Using the Memento Mediawiki Extension to Avoid Spoilers
(15 min)
Forward to Libraries: Tools and data for connecting Wikipedia and local library resources
(15 mins)
Routes to Wikipedia for new editors
(35 min)
11:45am-12:00pm Break
12:00pm-1:00pm W300 W301 W302 W303 W320 W220
Current State of the "Biographies of Living Persons" (BLP) problem
(60 min)
Bridging Conversations with the Humanities
(40 min)
Vector Graphics
(30 min)
Using Wikibooks and Wikiotics to Build Community-Centered Language Courses
(45 min)
Health Science panel
(60 min)
Open Space
Social Dramas of Wikipedia
(20 min)
Language Issues and Commons
(30 min)
7th Grade Wikipedia Project
(15 min)
1:00pm-2:00pm Lunch
2:00pm-3:00pm Keynote: Christie Koehler
2nd Floor Event Center
3:00pm-3:15pm Break
3:15pm-4:15pm W300 W301 W302 W303 W320 W220
A year in residence at the Chemical Heritage Foundation
(25 mins)
Growing the Awesome in Your Programs, Part 1: Program tracking and reporting
(60 min)
Rethinking Censorship via a Comparison of Chinese Wikipedia with Hudong and Baidu Baike
(15 min) + Cybersecurity, The Free Culture Trust (30 min)
- Wikipedia Campus Ambassador Program in NYC
(60 min)
Open Space
4:15pm-4:30pm Break
4:30pm-5:30pm W300 W301 W302 W303 W320 W220
Wikipedia, Medicine and Language
(60 min)
Growing the Awesome in Your Programs, Part 2: Wikimetrics
(60 min)
- - Wikipedia, GLAM and Edit-athons in the Classroom: How We Did It
(30 min)
Open Space
Wikipedian-in-Residence at UC Berkeley
(30 mins)
5:30pm-5:45pm Break
5:45pm-6:00pm Closing Remarks
2nd Floor Event Center
6:00pm-9:00pm WikiConference USA Reception, with drinks and hors d'oeuvres
5th Floor Cafe


Sunday, June 1, 2014

8:30am-9:30am Registration and Breakfast
9:30-10:15am Introduction to Unconference and Lightning Talks / Open Space
10:15am-10:30am Break
10:30am-1:30pm Event Center W300 W301 W302 W303 W320 W220
Adrianne Wadewitz Tribute Editathon
Feminism Focus
Hackathon New Pages + Afc Demo
(10:30 - 11:30)
{{Request Edit}} COI Edits
(11:30 - 12:30)
Lightning Talks (12:30 - 1:30)
Novel Media Digitization Techniques (10:30 - 11:30)
Multimedia + Video Creation + MP4 Issues
(11:30 - 12:30)
Lightning Talks
(12:30 - 1:30)
Open Space
(10:30 b- 11:30)
Understanding Abuse Prevention
(11:30 - 12:30)
Lightning Talks (12:30 - 1:30)
Researching Wiki/Pedia/Data Wikidata Toolkit 8 Other Techniques
(10:30 - 11:30)
Friendly Space (Diversity Training)
(11:30 - 12:30)
Lightning Talks (12:30 - 1:30)
IdeaLab Workshop with Wikimedia Foundation
(10:30 - 12:30)
Lightning Talks
(12:30 - 1:30)
Open Space
(10:30 - 11:30)
Stuff
(11:30 - 12:30)
Lightning Talks
(12:30 - 1:30)
1:30pm-2:30pm Lunch
2:30pm-5:30pm Event Center W300 W301 W302 W303 W320 W220
Adrianne Wadewitz Tribute Editathon
(Continued)
Hackathon
(Continued)
LGBT Meetup
(2:30–4:00)
Cascadia Meetup
(4:00–5:30)
OTRS Issues
(2:30 - 3:30)
Open Space
Commons Issues
(2:30 - 3:30)
SQL Tutorial to make statistics
(3:30 - 4:30)
Open Space Stuff
(2:30 - 3:30)
Open Space
5:30pm-5:45pm Break
5:45pm-6:00pm Closing Remarks
2nd Floor Event Center